Acı Sos Tarifi Nasıl Yapılır

Acı Sos Tarifi Nasıl Yapılır

/
/
38 görüntüleme

Kişi Sayısı : 4 Kişilik 

Yapım Süresi : 10 Dakika 

Acı Sos Tarifi Malzeme Listesi

  • 300 Gr. Domates
  • 3 Diş Sarımsak
  • 5 Dal Fesleğen
  • 2 Adet Ançuez esansı
  • 1 Çay kaşığı Tuz

Acı Sos Tarifi Hazırlanışı

  1. Sarmısak ve kırmızı biberi incecik kıyıp, ateşe koyun ve biraz öldürün.
  2. Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edilin.
  3. Tuzunu ekleyip tencereyi kapatın. 10 dk kadar pişirin.
  4. Bu zaman sonunda sos hala çok sulu ise,kapağını açık tutarak biraz daha ocakta bekletin.
  5. Tam kıvamına gelince bir kaşık saf zeytinyağı ekleyin.
  6. Bu sosu makarnalar için kullanabilirsiniz.

Acı Sos Tarifi Püf Noktası

Domatesleri kolay soymak için kaynamış suya batırıp çıkarırsanız kabukları hemen soyulur.

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri