Adana Çorbası Tarifleri

Adana Çorbası Tarifleri

/
/
24 görüntüleme

Adana Çorbası Malzemeler 

  • 250 gr kıyma
  • 8 su bardağı et suyu
  • yarım su bardağı nohut
  • 1 adet domates
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • karabiber
  • tuz

Adana Çorbası Yapılışı 

  1. Tencereye et suyunu koyun içine haşlanmış nohutu, küçük küçük doğranmış domatesi ve tuz koyup kaynatın.
  2. Başka bir kaba kıyma, tuz, karabiber koyup yoğurun ve küçük köfteler yapın.
  3. Bu köfteleri nohutlu et suyuna atarak yarım saat kadar kaynatın.
  4. Yarım saat sonra ateşten alıp sirke ve kekiği ilave edin.
  5. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun..

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri