Balık Pilakisi Nasıl Yapılır?

Balık Pilakisi Nasıl Yapılır?

/
/
28 görüntüleme

Balık Pilakisi Malzemeler 

  • 1 kg balık (Levrek, Kefal, Palamut olabilir)
  • 2 kahve fincanı zeytin yağı
  • 3 küçük patates
  • 2 kereviz kökü
  • 2 orta boy havuç
  • 5 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 1 demet maydanoz
  • 3 bardak su
  • 2 orta boy domates
  • 50 gr salça
  • tuz

Balık Pilakisi Yapılışı 

  1. 2 kahve fincanı hazırlamış olduğumuz yağımızın 1 fincanını tencerenize aktarıp, ince bir şekilde doğranmış soğanlarımızı koyup pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Daha sonra, hazırlamış olduğunuz 3 bardak suyu tencereye boşaltın ve bir güzel haşlayın.
  3. Haşlama işlemini 20 dk. içerisinde sonlandırın ve soğanları ince bir süzgeçten geçirerek özünü çıkartın.
  4. Püre haline gelmiş soğanlarımızı bir kenara bırakın.
  5. Büyük bir tepsinin içerisine arzu ettiğiniz büyüklüğe göre, patates, kereviz, havuç ve sarımsaklarımızı yayın.
  6. Ardından püre haline gelmiş olan zeytin yağı ve soğanı ekleyin ve bu sebzeleri de tencerenizin kapağı kapalı olacak şekilde pişirin.(Eğer sebzelerin suyu azalırsa su ilavesi yapabilirsiniz.)
  7. 20 dk pişirilen sebzelerimizi, temizlemiş ve hazırlamış olduğumuz balıklarımızı 2 parmak kalınlığında yassı bir şekilde keserek tencerenize bırakın.
  8. Kalan 1 fincan zeytin yağını da içerisine ekleyin, tuzunu da ilave ederek kapağını kapatın.
  9. 15 dk pişirilen pilakinin içerisine ince doğranmış maydanozları da ekleyip, soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun efendim…

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri