Çerkez Böreğinin Yapılışı

Çerkez Böreğinin Yapılışı

/
/
37 görüntüleme

Malzemeler :

  • 6 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı süt
  • 2 çorba kaşığı sadeyağı yada margarin
  • 7 gr tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • Açmak İçin 50 gr un

 

Peynir İçi:

  • 200 gr. taze Çerkez peyniri
  • yarım demet maydanoz

 

Kızartmak İçin

  • 1 buçuk bardak zeytin yağı

 

Yapılışı :

  1. Hamur açacak olduğunuz tahtaya 300 gr unu ekleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. 1yumurta sarısı, 1 buçuk çorba kaşığı margarin, 3 çorba kaşığı tuz, 1 kahve fincanı süt ekleyin ve yedirir bir şekilde bunları bir top hamur haline getirin. Daha sonra üzerine nemli bir bez örtüp, yarım saat kadar bekletin.
  2. Yarım saat verilen aradan sonra, üzerine biraz un serpin ve merdane yardımı ile açmaya başlayın. Altı görünecek inceliğe kadar hamurunuzu açın.
  3. Hamurun 2 parmak ilerisinden, baş kısmından başlayarak ufalanmış taze Çerkez peyniri, maydanoz, ekleyin ve ortasından kapatarak, peynirler içeri gelecek şekilde yarım ay şeklinde börekler oluşturun.
  4. Öte yandan bir tavaya rafine edilmiş zeytin yağınızı koyun ve iyice kızdırın. Yağ ısındıktan sonra börekleri içerisine tavaya sığacak şekilde bırakın. Eğer hepsini bırakırsanız böreklerin bir kısmı pişmeyebilir, diğer bir kısmı ise yanabilir, buna dikkat edin.
  5. Pişip kızardığından emin olduğunuz böreklerinizi delikli bir kepçe yardımı ile alın ve servis edeceğiniz tabakların altına 1 yada 2 selpak sererek tabaklara bırakın. (selpakları sermemizin nedeni bıraktığımız sıcak böreklerin yağını o selpaklara emdirmesidir.)
  6. Almış olduğunuz böreklerin yağı süzülene kadar bir süre bekletin ve servis edin.

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri