Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

/
/
19 görüntüleme

Malzemeler:

 

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yoğurt suyu
  • Tuz
  • Su

İç harcı için:

  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • Tuz ve karabiber
  • Kızartmak için ise sıvı yağ

 

Yapılışı:

 

  1. Karıştırma kabına un, tuz, karbonatı koyuyoruz. Ortasına yoğurt suyunu koyup yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Azar azar su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamını buluyoruz.
  3. İç harcı için ise, soğanları çok ince ince kıyıyoruz. Üzerine kıymayı, rendelenmiş domatesi ekliyoruz. Baharatlarla güzelce yoğuruyoruz.
  4. Hamuru bezelere ayırıp bir tatlı tabağı büyüklüğünde ayırıyoruz.
  5. İç harcımızı orta kısmına sürüyor, yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Uçların iyice kapanması için çay tabağı ile kenarlarından geçiyoruz.
  6. Sıvı yağda kızartıyoruz.

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri