Ekşi Arap Aşı Çorbası Tarifi - Yozgat

Ekşi Arap Aşı Çorbası Tarifi - Yozgat

/
/
24 görüntüleme

Arap Çorbası Malzemeler

  • 1 paket mantı
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı nane
  • Karabiber ve tuz

Arap Çorbası Yapılışı

  1. Önce bir tencerede mantıları haşlayalım.
  2. Ayrı bir kapta erimiş tereyağı ve salçayı hafif sulandırarak kavuralım.
  3. Haşladığınız mantıya ilave edelim.
  4. Karabiber, tuz ve naneyui de ekleyelim.
  5. Karıştırarak bir on beş dakika daha pişirin.
  6. Ateşten indirmeden nohutları ilave edin.
  7. Bir altı yedi dakika daha en kısık ateşte bekletin.
  8. Sıcak servis edin.

Sevdiklerinizi de hayrete düşürecek bu müthiş tat, yemek tarifleri defterinizin vazgeçilmezi olacak. Değişik, muazzam bir tat. Şimdiden afiyet olsun. Ağzınızın tadı bozulmasın. Sağlıklı günler dileriz.

 

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri