Et Sote Yemeğinin Püf Noktaları

Et Sote Yemeğinin Püf Noktaları

/
/
49 görüntüleme

Et Sote Yemeği İçin Malzemeler

  • 500 gr sotelik et
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 adet domates
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Reyhan (yoksa kekik tercih edilebilir)
  • Tuz

Et Sote Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Sonra etleri ekleyip karıştırdıktan sonra biberi ve tuz hariç baharatları da ekleyip kapağını kapatıyoruz. (Gerekirse sıcak su eklenebilir.)
  3. Doğradığımız domateslerimize tuz atıyoruz.
  4. Pişmeye yakın etlerimizin üzerine domatesleri ilave ediyoruz fakat karıştırmıyoruz.Domates suyunu salacak ve tuzunu etlere geçirecektir.
  5. Domatesler suyunu salıp yumuşadıktan sonra yemeğimizi karıştırıyoruz.
  6. Pişen et sotemiz servise hazırdır. Afiyet olsun.

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri