
Hamsili Börek Tarifi
Malzemeler :
- Yarım Kilogram Hamsi
- 3 Adet Yufka
- 5 Adet Yeşil Soğan
- 1 Tutam Maydonoz
- 1 Adet Yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kızartmak İçin Sıvıyağ
- Garnitürü İçin Yeşil Salata malzemeleri
Yapılışı :
- Kılçıkları çıkarılmış hamsiyi ince inde doğrayınız. Karıştırma kabı içerisine alınız ve yeşil soğan ile maydonozu doğrayarak ilave edin. Tuz ve karabiber ölçüsünü isteğinize göre ayarlayarak kaba ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Yufkaları Şerit halinde dört parmak kalınlığında boyutlandırınız. Karışmış olan malzemeleri içerisine ekleyerek muska şeklinde katlayınız ve uç kısmını yumurta akına batırarak sıvı yağda kızartınız.
- Kızarmış olan Hamsili börekleri yeşil salata malzemeleri ile servis edebilirsiniz.
Bu içeriği takip edin
Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.
Yorum