Hazır Yufka Mantısı Nasıl Yapılır

Hazır Yufka Mantısı Nasıl Yapılır

/
/
21 görüntüleme

Malzemeler :

  • 4 yufka
  • Yarım kg kıyma
  • 3 adet soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı :

  1. Kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve pulbiber ile yoğurup mantının içini hazırlayın.
  2. Her bir yufkayı sekize bölüp tüm üçgenleri üstüste koyun. Kıymalı içten bir yemek kaşığı alıp yufkanın geniş tarafına yayın. Üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. Daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. Tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin.
  3. Sıvı yağı tavada kızdırıp mantıların her iki yanını kızartın. Sarımsaklı yoğurt ve pul biberli sos ile servis yapın.

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri