Klasik Pizza Yapılışı, Nasıl Yapılır

Klasik Pizza Yapılışı, Nasıl Yapılır

/
/
38 görüntüleme

Malzemeler :

  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çay bardağı su (süt de olabilir)
  • taş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz

Üzeri İçin:

  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 orta domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 5 – 6 sosis (sucuk da olabilir)
  • 3 – 4 sivri biber
  • kekik
  • fesleğen

Yapılışı :

  1. Sütü ılık bir sıcaklığa getirin ve içerisine maya katarak, kabarmasını sağlayın.
  2. Ayrı bir düzlükte elekten geçirdiğiniz unun ortasını havuz gibi açın ve mayalanmış süt, sıvı yağ ve yoğurdu katın. Güzelce ortalarına unları azar azar atarak yavaş yavaş karıştırmaya başlayın. Hamuru ortaya çıkardıktan sonra ılık bir ortamda kabarması için 30 dk kadar bekletin.
  3. Orta büyüklükte bir tepsiyi margarin ile yağlayın ve içerisine un serpin.
  4. Hamuru tepsi genişliğince açın ve kenarlarını biraz kalınlaştırın. Salçayı da sıvı yağ ile karıştırıp hamurun üzerine serelim ve içerisine kekik ve fesleğen ekleyelim. Domates, sosis ve biberleri küp küp doğrayın ve üzerine serpiştirin. Kaşarların da rende yardımı ile küçülmesini sağlayıp, tepsi üzerine serpin ve fırında hamurun kenarları kızarana kadar pişirin.

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri