Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır

Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır

/
/
55 görüntüleme

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet mantar
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt veya 200 ml sıvı krema
  • 1 lt sıcak su
  • Karabiber
  • Toz pulbiber
  • Tuz

Kremalı Mantar Çorbası Yapılışı

  1. Mantarları güzelce yıkayalım ve küçük küpler halinde doğrayalım.
  2. Sıvı yağı tencereye koyup ince ince doğradığımız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Doğradığımız mantarları ilave edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Çok az sulu kalacak şekilde.
  4. Daha sonra karabiberi ve unu ekleyip biraz daha kavuralım.
  5. 1 lt sıcak suyumuzu da ekleyelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
  6. Kaynayan çorbamıza sütü veya sıvı kremayı ekleyip tekrar kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  7. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk daha kaynatalım.
  8. Ateşten aldıktan sonra tuzunu ekleyelim ve çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.
  9. Sos tenceresine tereyağını koyalım eridikten sonra toz pulbiberi de ekleyelim. Çorbamızı servis ederken sosumuzu da üzerine gezdirelim.

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri