Mantı Çorbası Nasıl Yapılır

Mantı Çorbası Nasıl Yapılır

/
/
19 görüntüleme

Mantı Çorbası Malzemeler 

  • 2 su bardağı hazır mantı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gr küçük doğranmış dana kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 5 bardak su

Mantı Çorbası Yapılışı 

  1. Sıvı yağını çorba tencerenize aktarın ve ince rende ile suyunu çıkardığınız soğanı da ekleyip güzelce kavurun.
  2. Kavrulan soğanların üzerine küçük doğranmış kuş başlarını da ekleyin ve suyunu verip tekrar çekene kadar kavurmaya devam edin.
  3. Salça ve mantıları da ekleyin ve 1 2 dk kavurduktan sonra suyunu ilave edip arada bir karıştırmak sureti ile orta ateşte yarım saat boyunca pişirin.
  4. Bir kaşık yardımı ile mantıların piştiğinden emin olduktan sonra tencerenin altını kapatın ve servis tabaklarına alın.

Afiyet olsun efendim..

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri