Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır - Kolay Tarifi

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır - Kolay Tarifi

/
/
21 görüntüleme

Mercimek Çorbası Malzemeler

  • 2 Su bardağı Kırmızı Mercimek
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Çay bardağı Sıvıyağ
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 3 Çorba Kaşığı Un
  • 4 Bardak Sıcak Su
  • 2 Bardak Soğuk Su
  • Tuz
  • 1-2 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1-2 Çay Kaşığı Kekik
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 1-2 Çay Kaşığı Kuru Nane

Mercimek Çorbası Hazırlanışı

  1. Soğanı ince ince kıyarak bir tencereye sıvıyağ ile kavurun.
  2. Soğanlar kavrulurken havucu da ince ince doğrayarak ilave edin.
  3. Mercimeği güzelce yıkayarak tencereye dökün ve kavurma işlemine devam edin.
  4. 4 bardak sıcak suyu mercimeğin üzerine dökün ve orta ateşte 20 dakika kadar kaynatın.
  5. Pişirdiğiniz mercimeği bir süzgeç yardımı ile başka bir tencereye süzebilir yada mikserden geçirebilirsiniz.
  6. Mercimeğin koyuluğuna göre üzerine su dökerek kıvamı ayarlayabilirsiniz.
  7. Farklı bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine un dökerek kavurun.
  8. 2 bardak soğuk suyu tencereye dökün ve üzerine süzülen yada mikser ile çektirilen mercimeği ilave ederek güzelce karıştırın.
  9. Ekledikten sonra biraz kaynatın.
  10. Çorbayı servis kasesine koyunuz ve bir tavada sıvıyağ ile isteğe göre seçilen baharatları kavurarak çorbanın üzerine dökebilirsiniz.
  11. İsterseniz üzerine kızarmış ekmekte koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri