Pırasalı Patatesli Kol Böreği Tarifi

Pırasalı Patatesli Kol Böreği Tarifi

/
/
26 görüntüleme

Malzemeler :

  • 500 gr un
  • 150 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Biraz ılık su
  • Tuz

İçi İçin:

  • 2 adet pırasa (ince ince kıyılmış)
  • 2 adet patates(haşlanmış)
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı :

  1. Böreğin içi için gereken soğan rendesini bir kaşık yağ ile kavurun.Pırasaları ilave edin.Bir kaç kez karıştırın.Bir su bardağı su koyup pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Haşlanmış patatesi ilave edip karabiber,kırmızı biber ve tuzunu da ekleyip hazır hale getirin.
  3. Unu derin bir kaba alın.Ortasını açıp yumurta, yoğurt ve yumuşamış margarin ile tuz koyup yoğurun.Yoğururken biraz ılık su ile ele yapışmayacak bir kıvam verin.Bezelere bölüp oklava il açın.
  4. Açılan yufkanın bir ucuna iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarıp tepsiye yerleştirin.
  5. Üzerlerine yağ sürüp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri