Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

/
/
24 görüntüleme

Malzemeler :

  • 2,5 su bardağı Un
  • 10 adet sadece yumurta akı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı İrmik
  • 1 çay kaşığı Vanilya
  • 1 kg Şeker şerbeti için
  • 5 su bardağı Su
  • Yarım Limon 

Hazırlanışı :

  1. Şerbet hazırlığı: 1 kg şekeri 3-4 su bardağı kaynatılmış su ile tencerede kaynatıyoruz. Şurup kıvamına gelinceye kadar şerbeti karıştırıyoruz.
  2. Şurup kıvamına geldiğinde yarım adet limonu şerbete kabuklu haliyle sıkarak ekliyoruz. Yarım taşım kaynadıktan sonra tencerenin altını kapatıp soğutmaya bırakıyoruz.
  3. 10 adet yumurtanın beyazını sarısından ayırarak derin bir kaba boşaltıyoruz. Ayrıca bir çay bardağı şekerde ekledikten sonra mikserle iyice karıştırmak için çırpıyoruz. Krema kıvamına gelene kadar 3-4 dakika karıştırmaya devam ediyoruz. 
  4. Mikserde hazırladığınız malzemeyi Derin ve çukur bir kaba alarak üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını ve 2,5 su bardağı unumuz ile 1 çay bardağı irmiği ekliyoruz.
  5. Püf noktası eliniz ile karışımı karıştırma işlemi yaparak unu yavaş, yavaş ekliyoruz.
  6. Önceden bir tatlı kaşığı margarinle fırına koyacağımız borcama yağı yayıyoruz. Bu işlemden sonra hamurumuzun yapışmaması için 1 tatlı kaşığı unu borcama yayıyoruz. Karışımı borcama boşaltıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 250 derecede 20 yada 25 dakika kadar pişirme işlemini yapıyoruz.
  8. Pişirilmiş revaniye hazırladığımız soğumakta olan şerbeti güzelce revaniyi saracak şekilde ekliyoruz. Büyük borcamı revani şerbeti rahatça emmesi açısından kullanmamanız tavsiye edilir.
  9. Servise sunmadan önce kenarlarını Hindistan ve ve fıstık içi ile süsleyebilirsiniz. Soğuk servis etmeniz önerilir.

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri