Ev Yapımı Yayla Çorbası Nasıl Yapılır

Ev Yapımı Yayla Çorbası Nasıl Yapılır

/
/
21 görüntüleme

Yayla Çorbası Malzemeler 

  • Yoğurt (1 su bardağı)
  • Un (3 çorba kaşığı)
  • Yumurta (2 adet sadece sarısı)
  • Limon ( yarım limon suyu)
  • Pirinç (1 çay bardağı)
  • Kuru nane (1 tatlı kaşığı)
  • Pul biber (1 tatlı kaşığı)
  • Tuz (1 tatlı kaşığı)
  • Tereyağı (2 çorba kaşığı)
  • Su (6 bardak sıcak olarak)

Yayla Çorbası Hazırlanışı 

  1. Bir tencereye 5 bardak sıcak suyu döküyoruz.
  2. 1 çay bardağı pirinci içine atıyoruz.
  3. Pirinçler pişene kadar beş altı dakika haşlıyoruz.
  4. Ayrı bir tavada 3 çorba kaşığı un, 1 su bardağı yoğurt, 2 adet yumurta sarısını iyice çırptıktan sonra karıştırıyoruz.
  5. İçine bir bardak soğuk su döküyoruz.
  6. Bu arada suyu dökerken hafif karıştırmaya devam ediyoruz.
  7. Bu karışımı bir süzgeç yardımı ile tencereye boşaltıyoruz.
  8. Daha sonra orta ateşte karıştırmayı devam ettiriyoruz.
  9. Bir tavada iki çorba kaşığı tereyağı eritiyoruz.
  10. Yağın içine birer tatlı kaşığı nane ve pul biberi serperek 1-2 dakika kadar karıştırıyoruz.
  11. Bu karışımı kaynamakta olan çorbamıza ekliyoruz.
  12. Bir tatlı kaşığı tuzda ekledikten sonra bir taşımlık kaynatıyoruz.
  13. Kaynama işlemi bittikten sonra çorbamız hazır.
  14. Yayla çorbasını servis ederken üzerine kırmızı biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
  15. Ayrıca yoğurdun süzme yoğurt olması tam kıvamı bulmanızı sağlayacaktır.

Afiyet olsun..

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri