Yufkadan Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı - Kolay

Yufkadan Su Böreği Tarifi Ve Yapılışı - Kolay

/
/
42 görüntüleme

Malzemeler :

  • 10 Yaprak Yufka
  • 1 Demet Maydonoz
  • 1 Kalıp Beyaz Peynir
  • 150 Gram Tereyağı
  •  

Yapılışı :

  1. Böreğinizi pişireceğiniz tepsiyi güzelce yağlayınız.Su böreği için hazır alınan yufkalardan bir tanesi ile tepsiye zemin yapınız.1 adette üzerini örtmek için yufka ayırarak diğer kalan sekiz tanesini sıcak suda çok az bekleterek soğuk suyun içine koyun.
  2. Sudan çıkartarak sırayla büzgülü olarak aralarına tereyağı sürerek tepsiye döşeyin.
  3. 4 adet yufkayı koyduktan sonra beyaz beynir ve maydonozu üzerine serpiştirin. Geriye kalan dört yufkayı da aynı yöntemle tepsiye döşeyin.
  4. Üzerini örtmek için ayırdığınız yufka ile böreğin üstünü güzelce kapatın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. 

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri