Zeytinli Börek Tarifi, Nasıl Yapılır

Zeytinli Börek Tarifi, Nasıl Yapılır

/
/
21 görüntüleme

Malzemeler :

Hamuru için:

  • 500 gr un
  • 25 gr maya
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

İç malzemesi:

  • 250 gr yeşil zeytin
  • 100 gr kıyma
  • 1 paket margarin
  • 3 adet taze soğan
  • 2 adet taze sarımsak
  • Yarım bağ maydanoz
  • 50 gr ceviz içi
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  •  

Yapılışı :

  1. Zeytinleri ikiye bölüp ceviz, maydanoz, soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  2. Kıymayı bir tencereye alıp yağla birlikte kavurun. Böldüğünüz zeytinleri atıp kavurmaya devam edin.
  3. Daha sonra soğan, sarımsak, ceviz içi, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyerek bir harç harç hazırlayın.
  4. Hamuru için: Hamur için gereken tüm malzemeyi katıp bir hamur elde edin.Küçük küçük bezeler yapıp kahve fincanı genişliğinde oklavayla açın.
  5. İçine harçtan koyup hamurun ağzını kapatın.
  6. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın.

 

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri