Zeytinli Poğaça Tarifi (Mayalı)

Zeytinli Poğaça Tarifi (Mayalı)

/
/
28 görüntüleme

10-12 kişilik, 30 dakikada hazırlanır, 30 dakikada pişirilir.

Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase yeşil ve siyah çekirdeği ayıklanmış zeytin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 20 gr yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta (yumurtanın akı hamura, sarısı üzerine)
  • Alabildiği kadar un (hamur ortalama kıvamına gelene kadar)

İçine ve üzerine;

  • Siyah ve yeşil zeytinleri dilimliyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu ekliyoruz

Zeytinli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 20 gr yaş mayayı bir çay bardağı su ılık suda çözüyoruz.
  2. Sonrasında bir kabın içerisine sıvı yağ, süt ,tuz, şeker, un ve çözülmüş mayayı ekleyip hamur kıvamına getiriyoruz.
  3. Eşit yuvarlak parçalara bölüyoruz. Yumruk büyüklüğünde ortalama 20 parça çıkması lazım.
  4. Uzunlamasına oklava ile açıyoruz.
  5. İçlerine zeytin koyuyoruz, Kalan kısmı 4 parça çizik atıp sarıp ay şeklini veriyoruz.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı, çörek otu ve susam serpiyoruz.
  7. 190 derece sıcaklığa ayarlanmış sıcak fırında 30 dk pişiriyoruz.

Bu içeriği takip edin

Bu yazıya abone olarak yazıya ait güncelleme ve yorumlardan haberdar olun.

Yorum

Sen de yorum yap

Yemek Tarifleri