Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

  • on 4 Ekim 2020
  • 12 Views

Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

Sıcak mevsimlerde, oldukça kolay hazırlanacak hamuru ile evde erişte hazırlanabilir. Yazın, soğuk mevsimlerde tüketmek için erişte kesip erzak deposunda saklayabilirsiniz. Erişte ile hazırlanabilecek oldukça lezzetli tarifler mevcut.

Özellikle soğuk kış günlerinde, lezzetli ve besleyici bir çorba tarifi arayışınız var ise erişte çorbası tam size göre. Birçok yemek tarifi sitesinde ya da kitabında rastlayabileceğiniz eriştenin, çorbanın içindeki hali de oldukça nefis. Bir makarna çeşidi olan eriştenin çorbası çocukların da bir tabak daha isteyeceği besinler arasında.

Erişte Çorbası Malzemeleri

-1 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı un
-1 kahve fincanı erişte
-1 litre et suyu ile karışık su
-1 çorba kaşığı salça
-Bir tutam nane
-1 tutam tuz ve dilenirse limon suyu

Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

Bir adet kuru soğan küp küp olacak şekilde doğranır ve tercihen zeytinyağı ile kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra bir çorba kaşığı un da üzerine eklenerek kavrulmaya başlanır. Un iyice kavrulduktan sonra üzerine bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edilir. Önemli nokta eklenen bir litre suyu yavaş yavaş eklemek. Unu topaklamadan suyu yavaş yavaş ekledikten sonra bir fincan erişte karışıma ilave edilir. Karıştırılarak erişteler yumuşayana kadar beklenir ve ardından baharatlar, tercihen nane, tuz ve limon suyu eklenir. Çorba hafif dinlendirilir ve daha sonra servis edilebilir.

Erişte Çorbasının Yanına Ne Yakışır?

Erişte çorbasının yanına sofrada pirinç pilavı ve et yemeği ya da tavuk yemeği hazırlanabilir. Eğer etli ürünler tercih edilmiyor ise sebze yemeklerinden taze fasulye yapılabilir. Taze fasulye ve bulgur pilavı erişte çorbasının yanında oldukça uyumlu olacaktır.

Erişte çorbasının klasik tarifinden sonra, bir diğer versiyonunu da deneyebilirsiniz. O da sütlü erişte çorbası.

Sütlü erişte çorbası Rumeli’de daha çok tüketilen bir yemek tarifi. Rumeli’den Trakya topraklarına gelen bu lezzetin tarifi şu şekilde;

Sütlü Erişte Çorbası Malzemeleri

-Bir çay bardağı un
-Bir tutam tuz
-Yarım litre süt
-Yarım litre su
-Bir tutam nane

Sütlü Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

Taze kesilmiş erişteler hazırlandıktan sonra, tencere içerisine kaynar su eklenir. Daha sonra hazırlanan taze erişteler suyun içerisine alınır. Hamur kıvamına gelmemesi için yavaş hareketlerle karıştırılır. Toplamda hamurlar yaklaşık 5 dakika kaynatıldıktan sonra üzerine yarım litre süt ilave edilir. Bir taşım daha kaynadıktan sonra tuz ve istenilen baharatlar da eklendikten sonra servis tabağına alınır ve üzerine nane ile sunum yapılır.

Bir diğer erişte çorbası tarifi ise içerisinde yeşil mercimek olan yine kış aylarının şifalı besinlerinden biri olacak yeşil mercimekli erişte çorbası. Besin değeri oldukça yüksek olan bu çorbayı ana yemek olarak bile tüketebilirsiniz.

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası Tarifi

Malzemeler

-Bir tane kuru soğan
-Bir bardak erişte
-Bir bardak yeşil mercimek
-Bir çorba kaşığı salça
-Bir litre et suyu ya da normal su
-Baharatlar damak zevkine göre seçilebilir
-Bir fincan sıvı yağ

Yapılışı:

Bir adet kuru soğanı öncelikle ince ince doğrayın ve sıvı yağı koyduğunuz tencerenin içerisine kavurmak için alın. Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı ilave edin ve bir süre daha kavurmaya devam edin. Ardından yıkadığınız mercimekleri ve erişteleri tencereye alın kısa süre kavurmaya devam edin. Sonrasında et suyunuzu ya da normal suyunuzu ilave edin. Tuzu ve tercih edeceğiniz baharatları da ekledikten sonra bir taşım daha kaynatın. Mercimekler ve erişteler yumuşadıktan sonra servis tabağına alarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Article Categories:
Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir