Evde İtalyan Makarnası Nasıl Yapılır?

  • on 6 Ekim 2020
  • 47 Views

Evde İtalyan Makarnası Nasıl Yapılır?

Farklı sos kullanımı ve özel püf noktalara dikkat edilmiş olan İtalyan makarnası, çeşitleri bol olan ve oldukça doyurucu özelliği bulunan besinlerin başında geliyor. İtalya’da bolca tüketilmiş olsa da, ikinci olarak İtalyan makarnasını tüketen ülkelerden birisi de Amerika olarak bilinmekte.

Son yıllarda ülkemizde de ciddi anlamda değer kazanan İtalyan makarna çeşitlerini evlerde de pişirmek mümkündür. Ülkemizde en fazla beğenilen İtalyan makarnası için gerekli malzemeler ve hazırlanışı şu şekildedir:

Spaghetti Bolognese

Malzemeler:

1 paket spagetti

1 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 soğan ve 2 havuç

3 parça kereviz sapı

1 kilo domates

Yarım kilo kuzu veya dana kıyma

1 defneyaprağı

4 yaprak maydanoz

2 yemek kaşığı domates püresi

1 muskat ve 30 gram tereyağı

Yaklaşık 100 gram parmesan peyniri

Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

İlk olarak zeytinyağını büyük bir tencereye atın ve orta ateşte ısıtın.

İçerisinde havuç, kereviz sapı, soğan ve sarımsakları ekleyin ve yavaşça tencereyi karıştırarak, 5-6 dakika pişirmeye devam edin.

Bu işlemler sonucunda tencereye kıyma ekleyin ve 10 dakika kadar daha pişirmeye devam edin.

Maydanoz, tuz, defneyaprağı, domates ve domates püresini tencereye atın.

Muskat ve karabiberi ekleyin ve sosunuz iyice kalınlaşana kadar pişirmeye özen gösterin.

Son olarak 70 gram parmesan peynirinizi sosa katın.

İtalyan Makarnası Yapımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Kolay hazırlanışı, doyurucu özelliği ve oldukça lezzetli olması sebebi ile en ideal yemekler arasında yer alan makarna, aynı zamanda özel sosları ile birlikte daha fazla tercih edilmektedir. Makarna denince akla ilk gelen ülkelerden birisi olan İtalya’da makarna için kullanılan özel soslar sayesinde bu ün ortaya çıkmıştır. İtalya’ya gitmeye gerek kalmadan evde tüketim için İtalyan makarnasını hazırlamak mümkündür.

İtalyan makarnası için sunulacak olan yemek tarifi öncesinde kaliteli makarna pişirmek adına bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Söz konuşu olan önemli püf noktalar şunlardır:

İtalyan makarnası ya da normal makarna pişirmek için kesinlikle büyük tencere kullanmaya dikkat edin. Büyük tencere kullanmak tencere içindeki tüm makarnaların pişmesini ve yapışmamasını sağlıyor.

Suyun tam olarak kaynadığından emin olun ve suyu tencereye koyduğunuzda içerisine bir kaşık tereyağı ile tuz ekleyin.

Su kaynama sonrasında eklediğiniz makarnayı çok fazla pişirmemeye dikkat edin. Makarnadaki besin değerinin yok olmaması adına bu madde oldukça önemlidir.

Makarna pişirme işleminde doğru bilinen yanlışlardan birisi de hazırlanmış olan makarnanın son olarak süzme işleminden geçirilmesidir. Ancak bu durumda besin değerinin yok olması görülmektedir. Buna göre pişirdiğiniz makarnayı soğuk su ile süzgeçten geçirmeyin.

İtalyan Makarnasının Lezzetli Olmasının Sebebi Nedir?

Ünü yalnızca İtalya’da değil, tüm dünya ve ülkemize de yayılmış olan İtalyan makarnası, oldukça lezzetli olması ile birlikte hoş koku bırakmaktadır. Özel İtalyan lokantalarında tüketilebilen İtalyan makarnası, ev ortamında da kolay şekilde hazırlanabilmektedir.

İtalyan makarnasının bu kadar lezzeti olması ve tanınmasının altında makarna içerisinde kullanılan özel soslar bulunmaktadır. İtalya’nın kuzeyinde makarna için özel kremalı soslar kullanılmaktadır. Güneyinde ise makarna sosu için Carbonara, Arabbiata ve domates kullanılıyor.

Article Categories:
Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir