HİÇBİR YERDE BULAMAYACAĞINIZ AVOKADOLU TARİFLER

  • on 4 Ekim 2020
  • 52 Views

HİÇBİR YERDE BULAMAYACAĞINIZ AVOKADOLU TARİFLER

Dünyanın birçok yerinde tüketilen avokado sıcaklığı seven tropik bir meyve türüdür.Kökeni Orta Amerikaolan bu meyve, birçok ülkeye yayılmış ve 2008 yılından itibaren Meksika, Endonezya, Guatemala, Venezüella vb gibi ülkelerde yetiştirilmeye başlanmıştır.Ülkemizde ise en fazla üretimi Antalya ve Mersin illerinde yapılmaktadır. Besin değeri bilinen bu meyve birçok hastalığa iyi gelirken, insan sağlığının yanında vücut onarımı ve bakım ürünlerinde de birçoğumuza öncülük etmiştir.Hem sağlıklı hem de besin değeri yüksek olan avokado meyvesi, çocuktan büyüğe herkes tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Daha çok diyet tariflerde kullanılan avokadoyu kontrollu bir şekilde kullanmakta fayda vardır.
EN LEZZETLİ AVOKADO TARİFLERİ
Süzme Peynirli Avokado Ezme:
100 gr süzme peynir
1 adet avokado
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
isteğe göre pulbiber/ karabiber
Kabuğundan düzgün bir şekilde ayırdığımız avkadoyu geniş bir kabın içerisine alalım. Çatal yardımıyla hafif bir şekilde ezelim . Ardından süzme peyniri ve baharatları içerisine ekleyelim ve blender ile pürüzsüz olacak şekilde çekelim. Son olarak zeytinyağını dökelim ve kaşık yardımıyla hafifçe karıştıralım. (zeytinyağı sos olarak üzerinde de kullanılabilir) Düzgünce çıkardığımız avokado çanağına ezmeyi alalım.
Kapya Biberli Avokado Salatası:
4 adet ince kapya biber
1 adet avokado
100 gr beyaz/süzme peynir
1 tatlı kaşığı çörekotu
1yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
tercihen sarımsak
Beyaz peynir ve çörek otunu bir kaba alıp iyice karıştıralım. Kapya biberleri ikişer santim keselim. Hazırladığımız peynir karışımını ikişer santim kestiğimiz kapya biberlerin içine dolduralım. Ardından kabuğundan ayırdığımız avokadoyu orta boy küp şeklinde doğrayalım ve geniş bir kaba alaım. Doldurduğumuz kapya biberleri avokadonun üzerine koyalım, tuzunu ve yağını ekleyelim. Bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştıralım. (Hafifçe karıştırmamızın sebebi avokado yumuşak bir meyve olduğundan çok fazla ezilmemesi içindir)
Avokadolu Çikolata:
1 adet avokado
2 yemek kaşığı kakao
50 gr bitter çikolata
1/2 muz
1 paket vanilya
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
(protein oranı oldukça yüksek olduğundan yumurta tercih edilmemektedir)
Avokadoyu kabuğundan ayırıp geniş bir kaba muz ile birilkte koyarak pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blender ile çekelim. Ayrı bir kaba toz şeker, un, ve sütü alarak iyice karıştıralım. Sonra avokado ve muz ezmesini ekleyelim. Ardından bitter çikolatayı benmari usulü eriterek karışımın üzerine dökelim ve diğer malzemeleri(kakao, vanilya) de içerisine ekleyelim. Bu çikolata tarifinde yağ yerine avokado meyvesini kullanmış olduk.
Avokadolu Humus:
500 gr bir gece önceden ıslanmış nohut
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1/4 su bardağı tahin
1 adet avokado
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 limon suyu
3 diş sarımsak
Nohutu bir gece önceden ıslatalım. Islanmış nohutu bir tencereye alıp yarım saat kadar haşlayalım. Haşlanan nohutun içine avokadoyu da ekleyerek rondoya alalım ve yavaşça çekelim. Çekilmiş harcın içine baharatları ve yağı ekleyelim. Ardından diğer malzemeleri ekleyerek iyice karıştıralım. Üzerine baharat ekleyebilirsiniz.
Avokadolu Barbunya Pilaki:
400 gr barbunya
1 adet avokado
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Barbunya, patates ve havucu ayrı tencerelerde haşlayıp soğutarak karıştıralım. Ardından domates salçasını zeytinyağı ile açarak tavada kavuralım.( su ile cıvıltılabilir) Kuru soğan ve sarımsak ince ince kıyılarak tüm malzemeleri geniş bir kaba alalım ve karıştıralım. Son olarak avokadoyu küp şeklinde doğrayalım ve üzerine ekleyelim. Avokadoları çok fazla ezmeden yavaşça karıştıralım ve sunum tabağına alalım.
Afiyet olsun.

Article Categories:
Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir