İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

  • on 8 Ekim 2020
  • 43 Views

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

Geceleri yaşamayı sevenlerin favorisi, mideyi rahatlatan aynı zamanda güçlü bir anti oksidan olan, alkollü gecelerin olmazsa olmazı işkembe çorbası. Ayrıca çorbacılarda en sık tercih edilen işkembe çorbasını temiz bir işkembe alarak evde de rahatlıkla hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. Bol sarımsaklı, bol sirkeli ve evde kolayca hazırlanabilen bir yemek tarifi geliyor.

Terbiyeli İşkembe Çorbası Malzemeleri:

-Bir kilo çok iyi temizlenmiş işkembe
-3 çorba kaşığı tereyağı
-3 çorba kaşığı un

İşkembeyi Haşlamak İçin:

-Yarım limon suyu
-Bir tane orta boy soğan
-2 adet büyük diş sarımsak
-1 litreye yakın su

İşkembeyi Servis Ederken:

-Yarım çay kaşığı sirke
-4 adet orta büyüklükte diş sarımsak

İşkembenin Terbiyesi İçin:

-Bir yumurtanın sarısı
-2 çorba kaşığı un
-4 çorba kaşığı yoğurt
-Yarım limon suyu
-Bir tutam tuz

İşkembe Çorbasının Püf Noktaları

Öncelikle en önemlisi işkembe çorbasını hazırlamadan önce işkembenin iyi temizlenmiş olmasından emin olunmalı. Satın aldığınız işkembeyi evde bol su ile temizleyin. Dilerseniz haşlamadan önce sirkeli suda bekletebilirsiniz. İşkembeyi haşlarken o esnada içerisine soğanı, sarımsağı ve limon suyunu da eklerseniz işkembenin evinizi kokutmasını önlemiş olursunuz.

Pişirme Önerisi:

Terbiyeli bir çorba yapacağınızdan, terbiyenin kesilmemesi lezzet açısından daha iyi olacaktır. Terbiyeye kaynamış işkembenin suyundan azar azar ekleyerek ılıştırıp sonrasında yine tencereye azar azar karıştırarak eklerseniz çorbanın terbiyesinde pütürcükler oluşmaz.

Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi:

İyice temizlendiğinden emin olduğunuz bir kilo işkembeyi derin bir tencereye alarak üzerine üstünü kaplayacak kadar su ilave edin ve işkembeler yumuşayana kadar haşlamaya devam edin. Ortalama 40 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. İşkembe haşlandıktan sonra isterseniz kevgir yardımıyla isterseniz tel süzgeç ile tenceren işkembeleri çıkarın. Bir kaseye alın. Daha sonra tavaya yaklaşık 3 çorba kaşığı tereyağını alın ve eritmeye başlayın. Yağınızı yakmadan erittikten sonra üzerine 3 çorba kaşığı unu ekleyin ve kavurmaya başlayın. Unun kokusu gidene kadar kavurma işlemine devam etmelisiniz. Bir kenarda bekleyen ve ılımış olan haşlama suyunu un ve tereyağı karışımının üzerine yavaş yavaş ekleyin. Burada önemli olan nokta unun topak topak olmaması. İşkembeyi haşlama işlemini yaptığınız tencere bu karışımı yavaş yavaş ilave ettikten sonra, çorbanın terbiyesini hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Terbiyenin Hazırlanışı:

4 çorba kaşığı yoğurdu ve 2 çorba kaşığı unu bir kasenin içerisinde karıştırın. Unun topak topak olmaması için çırpıcı kullanmalısınız. Malzemeler iyice karıştıktan sonra içerisine 1 yumurta sarısını, yarım limonun suyunu ve bir tutam tuzu da ekleyerek tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.

Hazırlanan terbiye karışımı sonrasında hali hazırda kaynamakta olan işkembe suyuna ılıştıra ılıştıra katıldıktan sonra hızlı hareketlerle çorbanın kesilmesini önleyin. Son olarak da haşlayarak bir kenara ayırdığınız işkembeyi de haşlama suyuna ekledikten sonra bir taşım daha kaynatın. Yaklaşık 15 dakika kaynatma işleminden sonra çorbanız hazır durumda. Servis için de sarımsakların ezin ya da rendeleyin. Sonrasında üzerine sirke ilave edin. Servis kasesine aldıktan sonra çorbanın üzerine sarımsaklı sirke karışımından gezdirin.

Article Categories:
Çorbalar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir