İşkembe Yemeği Nasıl Yapılır?

  • on 17 Ekim 2020
  • 71 Views

İşkembe Yemeği Nasıl Yapılır?

İşkembe yemeği için birçok çeşitte yemek tarifi bulunur bu yemeklerden üç tane tarif aşağıda mevcuttur.

Tarif 1 İşkembe Dolması

Malzemeler

iki tane iyi bir şekilde temizlenmiş işkembe, üç su bardağı su, İçini hazırlamak için; 1 su bardağı pilavlık bulgur, bir su bardağı pirinç, 1 tane büyük soğan, 3 diş sarımsak, yarım gram ince bir şekilde doğranmış kırmızı et, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı pul biber, reyhan, 1 tatlı kaşığı tuz, bir çorba kaşığı biber salçası, yarım çay bardağı sıvı yağ.

İşkembe Dolmasının Hazırlanışı

Temizlenmiş olan işkembeden parçalar kesin, işkembenin tırtıklı kısmını içeri tarafa alın iki köşesini birleştirip kalın bir iğne ve ip yardımı ile dikin ve düz tarafına çevirin. Her parçayı bu yöntem ile hazırlayın.

İçine eklenecekler için pirinç ve bulguru yıkayıp bir kaba alın, diğer malzemeleri de üzerine ekleyip iyice karıştırın. İşkembeleri dolma doldurur gibi doldurun fakat tepeleme doldurulmayacak içerisinde iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. İçi dolan işkembe parçalarını ip ile dikerek sıkı bir şekilde kapatın. Düdüklü tencereye koyun üzerine suyu ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. 1 saat kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.

  1. Tarif Terbiyeli İşkembe Çorbası Malzemeler 1 kilo işkembe iyi bir şekilde temizlenmiş olmasına özen gösterin. 7 diş sarımsak, yarım çay bardağı sirke, iki litre su, 4 yemek kaşığı un, göz kararı sıvı yağ. Terbiyesi için: İki yemek kaşığı un, bir yumurtanın sarısı, iki yemek kaşığı yoğurt, yarım limon suyu. Tarifin Hazırlanışı İşkembeleri bir saat sirkeli suda bekletin, sonra küp küp doğrayın. Doğradığınız işkembeleri düdüklü tencereye alın, üzerine su ekleyip 45 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile dört yemek kaşığı unu iyice kavurun. Haşlanmış işkembenin suyunu soğutup kavrulan unun topaklanmaması için yavaş yavaş karıştırarak ekleyin, işkembeleri bu karışımın içerisine döküp kaynatın, 15 dakika kaynadıktan sonra sarımsağı dövüp sirke ile çorbaya ekleyin. Çorbayı ocaktan indirmeye yakın terbiyesini hazırlayın, yumurta sarısı, yoğurt ve unu çırpıp yavaş yavaş çorbaya ekleyin, 10 dakika daha kaynatın, servis yaparken kırmızı pul biber ve karabiber ile süsleyin. Afiyet olsun.
  2. Tarif Nohutlu İşkembe Yahnisi Malzemeleri 1 kilo iyi bir şekilde temizlenmiş işkembe, üç yemek kaşığı sıvı yağ, bir yemek kaşığı tereyağı, iki tane kuru soğan, bir tatlı kaşığı domates salçası, bir tatlı kaşığı biber salçası, iki tane domates, bir su bardağı ıslatılmış nohut, bir tatlı kaşığı pul biber, bir tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, dört diş sarımsak, sirke. Hazırlanışı İşkembeleri yıkayıp yarım saat sirkeli suda bekletin, daha sonra tekrar yıkayıp düdüklü tencereye alın. Üzerine su ekleyip kısık ateşte pişirin, işkembeleri sudan alıp doğrayın, soğan ve yağı bir tencereye alıp kavurun, üzerine domates ve sarımsağı ekleyin, üzerine ıslatılmış nohut ve işkembeyi de ekleyin, baharat ve tuzunu ekleyin, işkembeyi haşladığınız suyu da ekleyip 45 dakika pişirdikten sonra yemek hazır.
Article Categories:
Çorbalar · Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir